Artikel: HR Weconomics

Paul Bessems 03-03-2009

Wie had tien jaar geleden kunnen vermoeden dat honderdduizenden deelnemers van over de hele wereld samen een encyclopedie ontwikkelen met ruim 11 miljoen artikelen in 264 talen? En dit alles in een organisatie zonder muren, organogram en opleidingsbeleid? We hebben het natuurlijk over Wikipedia en over het concept hierachter: wikinomics of Weconomics en het nieuwe economische model dat hieruit voortkomt: de community economie. In een community economie gaan we op een andere manier met elkaar om en gebruiken we andere technieken. En dit alles met bijna geen hiërarchie want het ontbreken van hiërarchie hoeft in de community economie helemaal geen obstakel te zijn. De community economie is een nieuw economisch model. (HR) Weconomics is een concept voor (HR) innovatie. Maar wat is Weconomics precies? Wat kan het betekenen voor de manier waarop organisaties zich ontwikkelen? En in het bijzonder hoe HR zich ontwikkelt?

>> Ga naar volledige artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s