Weconomics Tetralogie

Paul Bessems, 1-12-2012

Ik heb een serie van vier boeken (Tetralogie) geschreven in het kader van het Weconomics programma:

Het boek ‘Weconomics: Hoe overleef ik als informatiewerker de 21e eeuw?’ is een inleidend boek voor de eindgebruiker. De belangrijkste drijfveer voor onze welvaart is steeds het verbeteren van onze productiviteit geweest. Maar ICT, social media, het nieuwe werken en allerlei managementconcepten hebben de informatiewerker nauwelijks productiever gemaakt. Waarom niet? Eenvoudig omdat we het verwerken van informatie binnen muren van bedrijven en instellingen organiseren. Het is beter om dit werk te organiseren met professionele communi­ties en gedeelde informatienetwerken. Een landbouwer wordt ook niet productiever in een fabriek, evenals een fabrieksarbeider die niet productiever wordt op een boerderij! Werk en werkorganisatie moeten bij elkaar passen en doen dat al lang niet meer.

Hierna volgen drie boeken voor de specialist die zelfstandig communities opzet:

Het boek ‘Weconomics analyse: waarom onze welvaartsmachine aan vervanging toe is’, geeft een brede en diepe analyse met betrekking tot het welvaartsprobleem waar we in het begin van de 21e eeuw in terecht zijn gekomen. Het doel van dit boek is mensen bewust te maken dat we naar een ander systeem toe moeten om onze welvaart te ‘produceren’. Het boek richt zich op een brede doelgroep van mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame welvaart en hoe deze te organiseren

Het boek ‘Weconomics theorie: organisatiekunde voor Weconomics’, geeft een theoretische onderbouwing voor Weconomics. Het boek richt zich op professionals die met een gedegen kennis van organisatiekunde, nieuwe werkorganisaties gaan ontwerpen en ontwikkelen.

In dit boek wordt ook een theoretische onderbouwing gegeven van wat organiseren nu eigenlijk is. Wat is organisatiekunde, waarom gebruiken we het en wat is de relatie met Weconomics? Weconomics is in eerste instantie een organisatiemodel om ons werk slimmer te organiseren in communities en gedeelde informatienetwerken.

Het boek ‘Weconomics praktijk: praktische adviezen voor het opzetten van communities’, is een praktijkboek voor professionals die zich bezig houden met het ontwerpen, ontwikkelen en exploiteren van communities.

De boeken zijn ook verkrijgbaar in de (internet) boekhandel), voor meer informatie klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s