Wordt HR de postbode van de 21e eeuw?

Paul Bessems, 09-04-2013

Wanneer je brieven bezorgt en het aantal brieven neemt af, door bijvoorbeeld e-mail of social media, dan moet je niet raar opkijken wanneer je op een gegeven moment geen werk meer hebt. Het sociale vangnet zal nog even soelaas bieden, maar uiteindelijk zal je functie ophouden te bestaan. Dat is evolutie. Een middel moet een functie hebben anders zal het middel het voortdurende en niet te stoppen algoritme van evolutie niet overleven. Dit algoritme houdt in dat als er iets gekopieerd kan worden en dit gebeurt met variatie en de variatie wordt geselecteerd, dan is er evolutie. Niemand kan dit stoppen. Ook de HR-functie is een hulpmiddel bij de organisatie van ons werk en ook deze functie is onderhevig aan dit algoritme. De kans is groot dat de HR-functie, zonder variatie, zonder vernieuwing, steeds minder geselecteerd zal worden in de 21e eeuw. De vraag is of HR de postbode wordt van de 21e eeuw?

>> Lees  hier het hele artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s