Hybride organiseren in het leiderschapsdomein deel1

Paul Bessems 26-10-2014

Ik kan me voorstellen dat de term Hybride Organiseren (HO), of iets breder Weconomics, nog voor je moet gaan leven. We praten dan ook niet over het kiezen aanpassen van bijvoorbeeld management- of HR-tools, maar over een fundamentele verandering van de manier waarop we productie en consumptie organiseren. We zitten in een transitie van meer welvaart, naar betere welvaart, van kwantiteitswelvaart naar kwaliteitswelvaart en daar hoort een andere ‘welvaartsmachine’ bij, met een ander organisatieontwerp. De machine die we nu gebruiken is vooral gericht op: meer welvaart produceren. Dat is een mooie machine want deze machine heeft ons sinds 1820 ongeveer zes keer zoveel welvaart gebracht. Maar de machine is toe aan vervang. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het aantal economische recessies de laatste decennia en de duur van die recessies. Recessies volgen elkaar steeds sneller op en duren ook steeds langer. Dat is een teken dat de machine waarmee we onze welvaart maken toe is aan vervanging. Vergelijk het maar met je auto: als deze steeds vaker naar de garage moet en daar steeds langer blijft, is dat een teken dat de auto toe is aan vervanging. De vraag is wat betekent hybride organiseren voor het leiderschapsdomein. Hoe verandert leiderschap als we meer hybride gaan organiseren en welke type leiders hebben we nodig om de transitie naar hybride organiseren te maken. Dit soort vragen komen aan de orden in de artikelen rondom het hem hybride organiseren in het leiderschapsdomein.

>> Lees hier het hele artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s