Waarom geloven we de Amerikanen nog?

Paul Bessems, 26-10-2013

Precies honderd jaar geleden startte Henry Ford op Highland Park zijn eerste lopende band. Sindsdien is onze arbeidsproductiviteit snel toegenomen en daarmee ook onze welvaart. Sinds de Tweede Wereldoorlog verplaatst de wereldmacht zich van West-Europa naar de Verenigde Staten. Mede door de lopende band en het Scientific Management, zijn de Amerikanen in staat snel hun oorlogsproductie op te voeren en zo een militaire macht te vormen. Deze macht vormt later de basis voor hun economische macht. De vraag is nu wat brengt ons deze economische macht? We hebben als Europa een groot deel van onze vrijheid te danken aan de Amerikanen, maar diezelfde Amerikanen ontnemen ons nu onze vrijheid en het is belangrijk dat we hier op zijn minst even stil bij staan.

>> Lees hier het hele artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s