ThoughtExpedition: waar blijft herstel crisis?

Paul Bessems, 04-12-2014

Het herstel van onze economie blijft broos, ook in 2015. Philips topman Frans van Houten ziet het bijdrukken van geld door de ECB, als oplossing voor de tegenvallende vraag naar Philips producten (RTLZ 20-10-2014). Zo zou je het volgens de verslaggever Bart Reijnen in ieder geval kunnen uitleggen. Veel beleidsmakers, economen en politici willen ons doen geloven dat de uitweg uit de crisis, economische groei is. En als consumenten niet wil kopen? Dan drukken we goedkoop geld bij en verleiden consumenten om dat te kopen wat ze eigenlijk niet nodig hebben. Zo wordt er volgens de Wall Street Journal (23-4-2011), in de VS jaarlijks $1200 miljard uitgegeven aan producten waarvan Amerikanen zeggen dat ze deze niet nodig hebben.

>> Lees hier het hele artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s